3 alternative feriedestinationer i Europa

Europa er kendt for sine middelalderbyer, for bjerge og for strande og mange af os tænker, vi efterhånden har set det meste på det gamle kontinent. Men der er stadig masser af nyt at finde.

De fleste af os har besøgt en del af Europas store rejsemål. De sprudlende storbyer som London, Paris eller Berlin eller sydens strande. Heldigvis er Europa en guldgrube af rejsemål, hvor man aldrig løber tør for nye byer, lande og kulturer at udforske. Her er tre bud på lande, de fleste af os ikke har besøgt endnu, men som er en rejse værd.

Bjergparadiset Andorra

På grænsen mellem Spanien og Frankrig ligger det lille fyrstendømme Andorra, som er blevet begunstiget med nogle af kontinentets smukkeste bjerglandskaber. Bjergene byder på spændende oplevelser året rundt, hvor man om vinteren kan benytte landets skisportssteder og om sommeren vandre i landskabet. Hele året er der rig mulighed for at slappe af og nyde landets smukke natur. Andorra er desuden en af Europas ældste stater og har en rig og spændende historie, der er værd at udforske nærmere. Er du til skisport bør du overveje en skiferie til Andorra.

Få det hele i Slovenien

Slovenien er måske ikke det første land, der falder én ind, når man tænker på feriedestinationer. Men den sydøsteuropæiske republik mellem Østrig og Kroatien har mere at byde på, end de fleste tror. For eksempel kan man opdage den charmerende lille hovedstad Ljubljana til fods eller til cykels, vandre i de smukke bjerge og endda bade langs det stykke Middelhavskyst, mange ikke ved findes, men som byder på afslapning og oplevelser helt på højde med Kroatien.

Småt er godt i San Marino

San Marino er en selvstændig republik midt i Norditalien. Som verdens femtemindste land har det en lang og særegen historie, der viser sig i landets arkitektur. Særligt kendt er byen Città di San Marino, der ligger smukt på skråningen af landets højeste bjerg Monte Titano, omkranset af århundredegamle vagttårne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *