Chania på Kreta

Spar penge på din rejse

Sidder du også og overvejer, hvor ferien skal gå hen i år til påsken, sommeren eller efteråret, og vil du gerne spare lidt penge? Så kommer her et par fif og tricks til hvordan du kan få en lidt billigere ferie, for der kan være mange penge at spare uanset om man rejser mange sammen eller alene.

Bliv klar over dine behov

Inden man kigger på både rejser og hoteller, så bør man få et overblik over, hvad man forventer at få ud af sin ferie: Skal den bare være afslapning i nærheden af vand, eller skal den være videnskabelig og kulturel med museumsbesøg – eller er det nærmere en kulinarisk oplevelse man leder efter? Hvor mange I skal afsted er også vigtigt, og specielt hvad aldersgruppe det drejer sig om. Mange gange når forældre planlægger ferier, så fokuserer man primært på at børnene skal have en god ferie, eller også glemmer man dem. Hvad med at finde en løsning i midten? Der er flere af de store rejseselskaber, hvor der er en slags pasningsordning på feriecentrene nogle aftener om ugen, så der også er tid til voksentid og hygge.

Det sidste man skal huske, er om man har nogle unikke krav:

  • Er du gangbesværet
  • vil I medbringe jeres hund
  • er halvdelen af familien højdeskræk
  • vil du helst bo i stueplan?

Det skal I huske at taste ind når I søger feriebolig og flyrejse.

Billige hoteller

Når alt det andet er på plads, så kan man begynde at kigge på destinationer for sin rejse. Hvis man leder efter rejsemål førend man har gjort sig klart, hvilke krav man har til sin rejse, så leder man på må og få, hvilket kan være spild af tid. Det kan være det er chartervejret der er afgørende for dig.

Større byer er et populært rejsemål, da der ofte er interessante aktiviteter og attraktioner for både børn og voksne, men man bør overveje hvor tæt man vil bo på midtbyen. Det kan nemlig ofte betale sig at kigge på busser i lokalområdet, og nogle gange spare mere end 500 kroner per nat, ved at bo 20 minutter væk med bus. Samtidig ser man en masse lokale ting og får et lille kig ind i hverdagen for de lokale, ved at køre med bussen.

Afbudsrejser

Den sidste store mulighed der er for at spare penge, er på selve rejseturen. Hos flyselskaber findes der noget der hedder afbudsrejser. Afbudsrejser er rejser, der er afbestilt i sidste øjeblik og som selskaberne derfor meget gerne vil af med, da de ellers kan tabe penge på det. De er som regel meget billigere end at købe den samme rejse til normalprisen, da de skal have dækket deres tab. En af de populære destinationer for en afbudsrejse er Chania på Kreta i Grækenland.

Chania på Kreta
Chanias fyrtårn

Nogle gange kan man endda være så heldig at finde afbudsrejser på charterrejser. I sådanne tilfælde følger der hotelophold med i prisen og ofte også rabatmuligheder hos lokale attraktioner og forlystelser. Det kan derfor betale sig at følge med inde på sit rejseselskabs hjemmeside, hvis man endnu ikke endeligt har bestemt sig for et rejsemål, eller der er flere der opfylder ens krav.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *