Sådan optager du de bedste videoer og tager de bedste billeder på rejsen

Når man har været ude at rejse, vil man gerne fortælle om det til familie og venner. Det gøres bedst ved at vise billeder og film fra de smukke ting, man har oplevet på ferien. Vi danskere er vilde med at tage billeder, og alt på ferien skal dokumenteres. Vi vil gerne have gode billeder både til at vise frem til familie og venner, men også til at lægge op på de sociale medier, så hele verden kan se, hvor lækker vores ferie har været. Her får du nogle gode tips og tricks til, hvordan du tager de bedste billeder og optager de bedste videoer.

Fokuser på forgrunden, så baggrunden bliver sløret

Du kan tage et rigtig flot billede, hvis du bruger en makrofunktion. Det betyder, at du med kameraet fokuserer på en genstand eller en person i forgrunden, således at baggrunden bliver sløret. De fleste kameraer har en sådan funktion, og med smarttelefoner er det for det meste også muligt at fokusere ved at holde en fingeren på skærmen på den genstand eller person, der skal være skarp. Nogle nyere smarttelefoner har en decideret portrætfunktion, som gør baggrunden ekstra sløret, og derved skaber smukke billeder.

Invester i en kamerastabilisator

Nogle gange er det bedre at filme en seværdighed end at tage billeder. Ved at filme, kan man lettere give et indtryk af, hvordan der ser ud, og hvordan stemningen er. Der er dog ikke noget værre end en film, der er totalt rystet. Det kan man dog nemt undgå ved at investere i en stabilisator. Hvis du har et GoPro kamera, findes der stabilisatorer specielt til dem, og eller findes der forskellige modeller til mobiltelefoner. Lån eventuelt penge til en kamerastabilisator via https://kassekreditten.dk/laan-10000/, så du kan optage flotte videoer fra din ferie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *